Geboren in Gorinchem (1963), gesetteld in Ridderkerk. Greet van Dam

Als geboren creatieveling toch ooit gekozen voor een lange, maar bijzondere carrière in de zorg (verpleging, kinderrevalidatie en woonbegeleiding bij jongeren met een beperking).

En dan gaat 4 jaar geleden plotseling het spreekwoordelijke licht uit en is er de noodzaak en behoefte om andere keuzes te maken.

Dus nu eindelijk mijn lef aangesproken en in september 2018 gestart met de HBO- opleiding Photographic Design aan de Academie voor Beeldcreatie in Rotterdam. Het accent ligt in deze opleiding op conceptueel denken en storytelling.
Alles viel op zijn plek en ik voel me als een vis in het water.
Ik mag en kan doen wat ik het beste kan en waar ik het meeste van geniet; communiceren middels mooie beelden.

Mijn kracht ligt in het denken in mogelijkheden om ‘gewone’ dingen en situaties op een bijzondere manier te fotograferen. Door een samenspel van compositie, kadrering en de sfeer en essentie te pakken, gaan mijn beelden spreken.
Mijn stijl wordt zodoende herkenbaar.

Ik ben empathisch en heb oog voor esthetiek en kwetsbaarheid; dat zit m.i. in alles verborgen.
Aan mij de taak om dat voor anderen zichtbaar te maken.

Het liefst werk ik onopgemerkt- als een vlieg op de muur- zodat ik het juiste moment kan pakken en zo puurheid en spontaniteit nastreef.
Ik luister liever dan ik spreek; waardoor ik optimale aandacht heb voor andermans visie en wens. Ik kan met beelden meer uitdrukken dan duizend woorden.

Kijk op je gemak. Heb je interesse qua stijl van werk(en), neem dan contact op en laten we het gesprek aangaan.