Geboren in Gorinchem (1963), woonachtig in Ridderkerk. Greet van Dam

In 2018 heb ik de keuze gemaakt om mijn werk in de zorg te verlaten en te starten met de 3- jarige opleiding Photographic Design aan de NAVB- Rotterdam. Het accent ligt in deze opleiding op conceptueel denken en storytelling.
Alles viel op zijn plek en ik voel me als een vis in het water.
In juni 2021 ben ik afgestudeerd met mijn zeer persoonlijke project “Good Enough”.

Mijn kracht ligt in het denken in mogelijkheden om ‘gewone’ dingen en situaties op een bijzondere manier te fotograferen. Door een samenspel van compositie, kadrering en de sfeer en essentie te pakken, gaan mijn beelden spreken.
Mijn stijl wordt zodoende herkenbaar.

Daarnaast ben ik op zoek naar een andere manier van presenteren en maak gebruik van externe toevoegingen aan (bestaande) beelden, om deze een letterlijke en daardoor ook figuurlijke gelaagdheid mee te geven.

Ik ben empathisch en heb oog voor esthetiek en kwetsbaarheid; dat zit m.i. in alles verborgen.
Aan mij de taak om dat voor anderen zichtbaar en voelbaar te maken. Het liefst werk ik onopgemerkt- als een vlieg op de muur- zodat ik het juiste moment kan pakken en zo puurheid en spontaniteit nastreef.
Ik luister liever dan ik spreek; waardoor ik optimale aandacht heb voor andermans visie en wens. Ik kan met beelden meer uitdrukken dan duizend woorden.

Kijk op je gemak. Heb je interesse qua stijl van werk(en), of heb je interesse in bepaalde beelden, neem dan contact op en laten we het gesprek aangaan.